«Харківводоканал» скоротив обсяги втрат води
02 квітня 2019 14:39 ЖКГ
«Харківводоканал» скоротив обсяги втрат води На комунальному підприємстві «Харківводоканал» вдалося домогтися істотного скорочення втрат води в зв'язку зі зменшенням аварій на мережах.

Як повідомив сьогодні, 2 квітня, генеральний директор КП «Харківводоканал» Віталій Панов, у січні втрати скоротилися до 40%, у лютому - до 36%.

«Думаю, що в березні ми ще знизимо ці цифри на 3-4% і наблизимося до обсягу втрат, передбаченому нормативом. Ми покращуємо цей показник і не збираємося зупинятися. Зараз іде постійний моніторинг втрат води через аварії, які ми намагаємося оперативно усувати. Також велику роль у цьому процесі відіграє перекладка старих, зношених труб», - зазначив Віталій Панов.

За його словами, у 2018 році в місті переклали 24,2 км мереж водопостачання, в планах на 2019 рік - замінити 25 км, причому з початку року вже переклали 3,7 км.

Як повідомила заступник генерального директора - директор Фінансово-економічного департаменту КП «Харківводоканал» Яна Хайло, за останні три роки для підприємства було закуплено 58 одиниць нової техніки та шість одиниць різного устаткування для ліквідації аварій на мережах на загальну суму 120 млн грн.

«Перекладання мереж та закупівля нової техніки для усунення аварій дозволяють скорочувати обсяг втрат води. Це дуже важливо, тому що зі зменшенням втрат зменшуються і витрати підприємства на водопідготовку і надання послуги, а це - стримуючий фактор для збільшення тарифів», - зазначила директор департаменту.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини