У Слобідському районі вшанували пам'ять воїнів-афганців
14 лютого 2019 17:51 Суспільство
У Слобідському районі вшанували пам'ять воїнів-афганців Урочиста панахида, присвячена 30-річчю виведення радянських військ з Афганістану, пройшла сьогодні, 14 лютого, на міському кладовищі №5.

Актив Слобідського району, керівники підприємств, організацій та установ разом із воїнами-інтернаціоналістами поклали квіти до меморіального поховання та вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Пізніше в парку Машинобудівників, на Алеї Слави, відбувся урочистий мітинг. У ньому взяли участь ветерани, які рівно 30 років тому, в ніч з 14 на 15 лютого, назавжди покинули афганську землю.

«Ми поділяємо весь біль втрати з тими, хто втратив на цій війні своїх рідних і близьких, своїх чоловіків і дітей, а також віддаємо шану всім учасникам тих подій. Пізнаючи минуле, враховуючи нові уроки історії, ми завжди пам'ятатимемо солдатів і офіцерів, які віддали свої життя на службі Батьківщині», - сказав голова районного відділення Харківської спілки ветеранів Афганістану Леонід Панасюк.

«Ми висловлюємо глибоку вдячність усім, хто чесно і мужньо виконав свій військовий і громадянський обов'язок в Афганістані. Від щирого серця вітаю воїнів-афганців з 30-річчям закінчення війни, бажаю ветеранам, їхнім рідним і близьким щастя, здоров'я і благополуччя!» - сказав голова Адміністрації Слобідського району В'ячеслав Ільєнко.

Медалями «30 років виведення радянських військ з Афганістану» були нагороджені 35 воїнів-афганців. Після нагородження відбувся святковий концерт.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини