В університеті міського господарства пройшло посвячення в студенти
01 вересня 2018 15:07 Освіта
В університеті міського господарства пройшло посвячення в студенти Свято, присвячене Дню знань і посвяті в студенти першокурсників, пройшло сьогодні, 1 вересня, в Харківському національному університеті міського господарства ім. О. М. Бекетова.

Як повідомив ректор вишу Володимир Бабаєв, цього року до університету було зараховано 1130 першокурсників.

«Майже сто років славетний колектив нашого університету готує фахівців для міського господарства не тільки України, а й іноземних держав. Впродовж багатьох років тут трудилися видатні вчені, і сьогодні наші викладачі продовжують ці традиції, працюючи зі студентами над новими проектами. Щороку ми приймаємо все більше першокурсників. Практично всі спеціальності дуже затребувані, а студенти - просто нарозхват, багато хто працює вже з третього курсу», - зазначив Володимир Бабаєв.

За його словами, цього року в університеті було створено п'ять нових лабораторій, готуються до відкриття ще дві - керамічного і лакофарбового виробництв. Відповідно, створюються і нові спеціальності.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов подякував ректору, колективу університету і студентам за багаторічну співпрацю з містом.

«Ваш заклад готує фахівців, які працюють у нашому міському господарстві. Саме завдяки вашим випускникам у Харкові забезпечуються комфортні умови проживання, благоустрій територій, тепло- і водопостачання. Є багато проектів, які ми разом втілюємо в життя. Це, наприклад, Регіональний центр послуг, який рік тому був відкритий за участю Президента України і сьогодні працює на «відмінно». Реконструкція саду ім. Шевченка, зоопарку, будівлі БТІ, інженерних комунікацій теж проходять із залученням ваших фахівців. І попереду на нас чекає ще дуже багато потрібної і корисної роботи, цікавих проектів», - підкреслив Ігор Терехов.

Під час свята з концертною програмою виступив оркестр Харківської обласної філармонії.

Після цього гості познайомилися з роботою Центру трансферу технологій «Мегаполіс», який був створений в університеті для студентів і молодих вчених. Там вони займаються підготовкою і реалізацією своїх ідей і напрацювань, що стосуються поліпшення міської інфраструктури, роботи комунальних підприємств, створення комфортного міського середовища.

«Я вражений тим, над чим працюють у цьому центрі. Це чимало різноманітних, цікавих і актуальних розробок. Безсумнівно, це майбутнє нашого міста», - зазначив Ігор Терехов.

Довідка. Харківський національний університет міського господарства ім. О. М. Бекетова був заснований у 1922 році. Там навчається близько 11,5 тис. студентів. Працюють 8 факультетів, які готують фахівців з 50 спеціальностей і спеціалізацій на бакалаврів, з 28 - на магістрів. Основні напрями навчання - економіка підприємства, облік і аудит, менеджмент, екологія, охорона навколишнього середовища та природокористування, електромеханіка, будівництво, архітектура, гідротехніка, картографія та землеустрій, готельно-ресторанна справа, туризм та ін.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини