Пам'ятник Людмилі Гурченко відкриють до кінця місяця
10 липня 2018 12:44 Культура
Пам'ятник Людмилі Гурченко відкриють до кінця місяця Пам'ятник легендарній акторці, харків'янці Людмилі Гурченко буде відкритий у сквері по вул. Трінклера, 6 орієнтовно в 20-х числах липня.

Про це сьогодні, 10 липня, повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов під час огляду виконаних у сквері робіт.

«Нагадаю, що ідея встановити пам'ятник видатній харків'янці Людмилі Гурченко, яка прославляла Харків, належить міському голові Геннадію Кернесу. Були запрошені наші провідні скульптори і архітектори, які дуже старалися при створенні пам'ятника. Упевнений, що це буде одне з улюблених місць відпочинку для молоді, бо монумент зроблений так, що біля його підніжжя можна посидіти, поспілкуватися», - зазначив Ігор Терехов.

Він розповів, що також був виконаний цілий комплекс робіт з благоустрою скверу: покладений граніт, встановлені лавки та нові ліхтарі з підсвічуванням, висаджена трава, з'явиться і система відеоспостереження.

«Залишилося завершити ще невеликі роботи, і орієнтовно в 20-х числах липня пам'ятник буде відкритий в урочистій обстановці. У церемонії візьмуть участь люди, які знали Людмилу Гурченко, актори, поети, люди культури, харків'яни», - повідомив Ігор Терехов.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини