У «Харківських теплових мережах» пройшло відкрите обговорення підвищення тарифів
18 червня 2018 14:05 ЖКГ
У «Харківських теплових мережах» пройшло відкрите обговорення підвищення тарифів Відкрите обговорення, присвячене підвищенню тарифів на послуги централізованого опалення і гарячого водопостачання, пройшло сьогодні, 18 червня, в КП «Харківські теплові мережі».

У ньому взяли участь заступник Харківського міського голови з питань житлово-комунального господарства Андрій Руденко, працівники підприємства, харків'яни.

Як повідомив під час обговорення заступник генерального директора КП «ХТМ» Дмитро Щербак, основною причиною підвищення тарифів на послуги централізованого опалення і гарячого водопостачання є збільшення вартості електроенергії, холодної води, газу, рівня мінімальної заробітної плати.

«У нас великі кадрові проблеми. За два останні роки відтік людей робочих спеціальностей склав 20%, або 700 осіб. Нам просто необхідно підвищувати зарплату, щоб вона була конкурентною серед інших комунальних підприємств. Також ми змушені платити за новими тарифами за електроенергію, газ і воду, а де отримати гроші? Єдине джерело - тариф для споживачів», - зазначив Дмитро Щербак.

За його словами, в умовах, що склалися, підприємство пропонує підвищити тарифи на централізоване опалення та централізоване гаряче водопостачання для населення на 7,3%.

Пропоновані КП «ХТМ» тарифи будуть передані на затвердження Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. На підприємстві кажуть, що комісія прийме своє рішення мінімум через три місяці, але розраховують, що це станеться до початку опалювального сезону.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини