У Харкові підвищують рівень організації дорожнього руху
07 червня 2018 15:24 Інфраструктура
У Харкові підвищують рівень організації дорожнього руху Всі світлофори на дорогах Харкова поступово модернізуються і підключаються до системи «Смарт сіті».

Про це сьогодні, 7 червня, на засіданні постійної комісії з питань транспорту, зв'язку та екології Харківської міської ради повідомив директор Департаменту інфраструктури Сергій Дульфан.

«Харків позиціонується як «смарт сіті» - місто, яким керують за допомогою сучасних технологій. Управління громадським транспортом і організація дорожнього руху - теж частина цієї програми. В даний час у нас одночасно працюють дві системи: одна - на старому програмному комплексі, друга - на новому. Нова система передбачає не просто заміну світлофорів, контролерів тощо. Це вже розміщення на світлофорних об'єктах датчиків щільності транспортного потоку, оглядових камер. На сьогодні до нової диспетчерської підключені понад 65 світлофорних об'єктів з 350, що є в Харкові. Ними можна керувати дистанційно: міняти циклограму, перезавантажувати, вводити в будь-який режим, отримувати відеосигнал. Тобто диспетчер візуально оцінює стан на перехресті, бачить «хвости», затори і оперативно реагує на ситуацію», - розповів Сергій Дульфан.

Таким же чином відслідковується робота громадського транспорту, на якому встановлені трекери руху. Оглядові камери розміщені на кінцевих зупинках та на розворотних колах.

За словами Сергія Дульфана, робота з підключення світлофорних об'єктів до системи «Смарт сіті» триватиме - від центральних магістралей до периферійних районів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини