У Слобідському районі пройшли заходи, присвячені річниці аварії на ЧАЕС
25 квітня 2018 17:48 Суспільство
У Слобідському районі пройшли заходи, присвячені річниці аварії на ЧАЕС Мітинг, присвячений Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, пройшов сьогодні, 25 квітня, в парку Машинобудівників.

У ньому взяли участь ліквідатори аварії на ЧАЕС, керівники району, представники підприємств і організацій, громадськості.

Як було зазначено, 1300 жителів Слобідського району брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Багато з них стали інвалідами, померли від хвороб, викликаних радіацією. З 1986 по 2017 рік пішли з життя 293 ліквідатори. Їх пам'ять присутні вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до пам'ятного знаку Героям-чорнобильцям.

Зі словами подяки до ліквідаторів звернулася заступник голови райадміністрації Світлана Лещенко. Вона вручила почесні грамоти членам районної громадської організації «Союз Чорнобиль», а голова районної організації Олександр Ярмола - ювілейні медалі «30 років Чорнобильської катастрофи» та почесні грамоти.

Після закінчення мітингу-реквієму пройшла панахида.

Також сьогодні в Адміністрації Слобідського району відбулася презентація книги про героїв-ліквідаторів, жителів Слобідського району.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини