Міськрада виділила додаткові кошти на ремонт житлових будинків, шкіл і доріг
18 квітня 2018 10:32 Бюджет
Міськрада виділила додаткові кошти на ремонт житлових будинків, шкіл і доріг Харківська міська рада внесла зміни до бюджету міста на 2018 рік.

Відповідне рішення було прийняте сьогодні, 18 квітня, на сесії міськради.

Як повідомила заступник Харківського міського голови - директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева, на оснащення шкіл з поглибленим вивченням природничих і математичних предметів та опорних шкіл кабінетами фізики, хімії, математики, біології, географії, мультимедійними засобами навчання буде спрямовано 5,4 млн грн, на аудіоприлади для проведення зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов - 1,2 млн грн. На здійснення природоохоронних заходів виділено 6,5 млн грн.

За рахунок перевиконання дохідної частини бюджету міста Харкова в I кварталі 2018 року на охорону здоров'я буде спрямовано 24,5 млн грн, а саме: на відшкодування витрат на безкоштовний і пільговий відпуск ліків, придбання медичного обладнання та капремонт установ охорони здоров'я.

Видатки на поточний і капітальний ремонти закладів освіти були збільшені на 13,4 млн грн.

На забезпечення діяльності Харківського інклюзивно-ресурсного центру буде спрямовано 1,9 млн грн, а на придбання меблів для класних кабінетів шкіл - 1,8 млн грн.

На реконструкцію будівель для розміщення центрів надання соціальних послуг «Прозорий офіс» в Індустріальному, Немишлянському та Холодногірському районах виділено 25 млн грн.

Видатки на поточний ремонт багатоквартирних житлових будинків були збільшені на 16,5 млн грн, капремонт будинків - на 45,3 млн грн, гуртожитків - на 5 млн грн. На благоустрій прибудинкової території спрямовано 4 млн грн.

На будівництво електродепо «Олексіївське» зі сполучною гілкою до третьої лінії Харківського метрополітену передбачено 20 млн грн.

Також рішенням сесії на 70 млн грн збільшилися видатки на утримання вулично-дорожньої мережі, на 54 млн грн - на капремонт доріг, на 19,2 млн грн - на капремонт зливової каналізації і дощоприймальних колодязів.

На будівництво міського кладовища по пр. Гагаріна виділено 5 млн грн.

Крім того, була передбачена субвенція бюджетам Дергачівського та Харківського районів для компенсації перевезення жителів міста Харкова пільгових категорій приміськими автобусами до садово-городніх ділянок у розмірі 2,5 млн грн.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини