Пам'ятки Харкова зв'яже «зелена лінія»
26 березня 2018 18:14 Суспільство
Пам'ятки Харкова зв'яже «зелена лінія» У Харкові планують зв'язати за допомогою намальованої на землі зеленої лінії основні визначні пам'ятки міста.

Про це повідомили сьогодні, 26 березня, на засіданні Туристичної ради при Харківському міському голові.

Розробкою проекту займається комісія з питань туризму Молодіжної ради при Харківському міському голові. За словами її голови Михайла Демшина, зараз розглядаються три варіанти маршруту, які складаються з таких знакових для Харкова об'єктів, як Центральний парк культури і відпочинку ім. Горького, Держпром, Благовіщенський собор, сквер «Стрілка» та ін. У різних варіантах довжина маршруту коливається від 4 до 10 км.

«Ці варіанти зараз активно обговорюються. Ми пропонуємо нанести на тротуар зелену лінію завширшки три сантиметри, яка зв'яже кілька об'єктів - від 8 до 12, в залежності від варіанту. На цих об'єктах вже є таблички з QR-кодами, і там же з'являться таблички зі шрифтом Брайля. Думаю, проект «зеленої лінії» буде реалізований вже восени. У тих містах світу, де подібна задумка вже реалізована, такі маршрути користуються великою популярністю», - зазначив Михайло Демшин.

Як повідомила заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Юлія Згурська, міська влада підтримає проект «зеленої лінії», і на нього вже передбачено фінансування.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини