Міська влада виділяє матеріальну допомогу ветеранам АТО і сім'ям загиблих
16 березня 2018 17:21 Суспільство
Міська влада виділяє матеріальну допомогу ветеранам АТО і сім'ям загиблих Міська влада надає всіляке сприяння у вирішенні проблем учасників бойових дій в зоні АТО і сімей загиблих.

Про це сьогодні, 16 березня, повідомила заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, в даний час в Харкові на обліку перебувають понад 5,3 тис. учасників бойових дій в зоні АТО, 76 осіб з інвалідністю з їх числа, 87 членів сімей загиблих. Міська влада надає всіляке сприяння у вирішенні проблем цих категорій громадян.

Так, для придбання житла восьми сім'ям загиблих і двом особам з інвалідністю була надана грошова компенсація на 10,4 млн грн. Зараз готуються документи для трьох сімей загиблих і двох осіб з інвалідністю на 5,9 млн грн.

У 2017 році 207 осіб отримали одноразову адресну грошову допомогу на 1,1 млн грн, а 15 сімей загиблих - 150 тис. грн на спорудження надгробків.

Також одноразова грошова допомога виділялася до Дня захисника України для 4,9 тис. осіб (по 1 тис. грн) і 78 членам сімей загиблих (по 5 тис. грн на людину). Члени сімей загиблих також отримують 100%-ну пільгу на оплату послуг ЖКГ в межах соціальних нормативів.

У 2018 році в міському бюджеті передбачені 5,4 млн грн на санаторно-курортне лікування ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту».

«Органи місцевого самоврядування виконують все, що на них покладено. Це стосується і придбання житла, і надання матеріальної та медичної допомоги. У школах і дитсадках майже дві тисячі дітей отримують безкоштовне харчування. Сім'ї загиблих або демобілізованих учасників бойових дій у зоні АТО отримують гуманітарну і соціально-психологічну допомогу, сприяння в працевлаштуванні. Контакт у нас повністю налагоджений, і місто намагається вирішити якомога більше проблем ветеранів АТО і їхніх сімей», - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини