Харківські комунальники почали утилізувати новорічні ялинки
18 січня 2018 13:23 ЖКГ
Харківські комунальники почали утилізувати новорічні ялинки Другий рік поспіль у Харкові організовані централізоване вивезення і переробка новорічних ялинок, які городяни викидають після свят.

Як повідомив сьогодні, 18 січня, начальник служби логістики і диспетчеризації КП «Комплекс з вивезення побутових відходів» Артем Семикопенко, підприємство вже четвертий день вивозить ялинки на три спеціально обладнані майданчики, де працюють дробарки. Такі точки організовані на околицях Індустріального, Слобідського та Московського районів.

«Після Старого Нового року харків'яни почали масово виносити ялинки. На ці майданчики наші самоскиди і бункеровози звозять викинуті новорічні дерева, які подрібнюються і потім використовуються для опалення на нашому підприємстві, а також передаються в Харківський зоопарк для тварин. Ялинки також дроблять у районах, на місцях їх складування. Для цього було залучено близько десятка дробильних установок. За чотири дні було перероблено в тріску близько 200 кубометрів ялинок», - повідомив Артем Семикопенко.

За його словами, цього року поряд з подрібненням комунальники запровадили новий спосіб утилізації - ущільнення дрібних гілок за допомогою сміттєвоза: одна машина може спресувати до 30 куб. м.

Закінчити роботи з утилізації комунальники планують невдовзі після Хрещення, коли городяни винесуть з домівок останні ялинки.

Також вони просять харків'ян викидати новорічні дерева в контейнери для негабаритного сміття, які встановлені на прибудинковій території.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини