Екстрену хірургічну допомогу в Харкові отримали понад п'ять тисяч осіб
22 березня 2017 16:04 Медицина
Екстрену хірургічну допомогу в Харкові отримали понад п'ять тисяч осіб Виїзне засідання постійної комісії з питань соціального захисту та охорони здоров'я Харківської міської ради відбулося сьогодні, 22 березня, в Харківській міській багатопрофільній лікарні №18.

Оскільки одним із питань порядку денного був стан надання хірургічної допомоги в місті Харкові, депутатів ознайомили з роботою медичного закладу у цьому напрямку. Як розповів головний лікар Борис Менкус, в лікарні №18 налічується 170 ліжок хірургічного профілю, в т.ч. 30 спеціалізованих ліжок для лікування хворих з гнійно-кістковою інфекцією - єдині в місті та області. Щорічно в лікарні проводиться понад 1,5 тис. хірургічних і понад 400 травматологічних операцій.

Під час екскурсії лікарнею депутатам розповіли, що за останні два роки там були проведені капітальні ремонти операційних блоків, киснепроводу, травматологічного відділення для хворих з гнійно-кістковою інфекцією, баклабораторії, харчоблоку, системи водовідведення та інші ремонти на суму понад 4,5 млн грн, виділених з міського бюджету.

Гостям показали операційні блоки з новим сучасним обладнанням: наркозно-дихальний апарат, монітори пацієнтів, електрохірургічний апарат, набір для остеосинтезу, операційні столи, дефібрилятор та багато іншого. В даний час лікарня оснащена сучасним рентгенкомплексом, фібродуоденоскопом, колоноскопом, апаратом ультразвукової діагностики тощо. На ці цілі було спрямовано понад 7,2 млн грн.

Як повідомив на засіданні комісії директор Департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат, міська влада приділяє велику увагу поліпшенню матеріально-технічної бази лікувальних установ, щоб всі проведені в державі реформи системи охорони здоров'я лягали на конкретну основу.

Він нагадав, що в поліклініках Харкова працюють 21 хірургічний кабінет, вісім травмпунктів, функціонують спеціалізовані лікарні, інститути, а також профільні центри в складі лікувальних установ. Для забезпечення стаціонарної хірургічної допомоги розгорнуто 1595 ліжок.

Торік екстрена хірургічна допомога була надана 5,5 тис. осіб. Щодня у всіх хірургічних відділеннях міста виконується понад 150 оперативних втручань. Всього минулого року по хірургічну допомогу звернулося більше 600 тис. осіб.

Як розповів Юрій Сороколат, в 2016 році були проведені ремонтні роботи в кількох стаціонарах хірургічного профілю, наприклад, в лікарні швидкої і невідкладної медичної допомоги ім. О. І. Мещанінова, лікарнях №2, 13, 31 на загальна суму понад 12 млн грн. Також було придбано сучасне спеціалізоване обладнання на 18,8 млн грн.

У планах Департаменту охорони здоров'я - продовжувати зміцнення матеріально-технічної бази лікувальних установ хірургічного профілю міста Харкова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини