Директор притулку для тварин: Нас знову намагаються дискредитувати
01 лютого 2017 14:19 Суспільство
Директор притулку для тварин: Нас знову намагаються дискредитувати «У заявах, озвучених на прес-конференції так званих зоозахисників, нічого нового для нас немає, ці нападки звучать вже протягом останніх п'яти років», - заявила сьогодні, 1 лютого, директор КП «Центр поводження з тваринами» Юлія Шаповалова.

За її словами, всі цифри, наведені «зоозахисниками», не відповідають дійсності і поширюються з метою дискредитації підприємства.

«Вони називають просто дикі цифри, взяті «зі стелі». Нібито в рік до нас надходить 20 тис. тварин, яких ми практично всіх усипляємо! Звідки ці дані? Жодного подібного запиту ці люди нам не надсилали. Насправді в 2016 році було виловлено 6 тис. собак і 2,2 тис. кішок. Більша частина кішок була стерилізована і повернута в місця проживання, частина відібрана для прилаштування, частина агресивних і хворих - піддана гуманній евтаназії. Сотні собак теж знайшли нових господарів, багато з них перебувають у притулку. Хворих і агресивних тварин, звичайно ж, усипляємо. Нас звинуватили в тому, що щорічно 70 тонн приспаних тварин здається для утилізації на Куп'янський санветзавод. Насправді ця цифра набагато менша! І вона формується, в тому числі, з того, що наше підприємство приймає померлих домашніх тварин від жителів міста, а також підбирає на дорогах тварин, збитих транспортом», - розповіла Юлія Шаповалова.

За її словами, протягом останніх п'яти років в Харкові застосовується поширений європейський метод скорочення чисельності безпритульних тварин - безповоротний вилов собак і вилов, стерилізація і повернення в місця проживання кішок, якщо вони не заважають жителям.

«Наше підприємство є найкращим в Україні з організації роботи, яка стосується скорочення чисельності безпритульних тварин і роботи з домашніми тваринами, до нас їдуть переймати досвід з багатьох міст України. Просто певна частина зоозахисної громадськості сприйняла нас як конкурента, оскільки раніше, коли не було притулку, з усіма тварини, які потрапляли в біду, харків'яни зверталися до них, і, відповідно, там збиралися серйозні суми благодійних пожертв. Тепер тварин несуть до нас, а «зоозахисники» залишилися ні з чим, тому й оголосили нам ось таку війну», - зазначила Юлія Шаповалова.

Також вона повідомила, що з 2012 року КП «Центр поводження з тваринами» 58 разів перевірялося різними інстанціями - прокуратурою, поліцією, СБУ, органами Державної фінансової інспекції, Міністерством екології та природних ресурсів.

«Багато перевірок були ініційовані саме цими «зоозахисниками». Але жодна перевірка суттєвих порушень на виявила, інакше, напевно, контролюючі органи застосували б якісь серйозні санкції і заходи, але нічого подібного не було», - підкреслила директор притулку.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини