Дорожники готуються до снігопаду в Харкові
06 січня 2017 14:49 Оперативна інформація
Дорожники готуються до снігопаду в Харкові Засідання міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відбулося сьогодні, 6 січня, в Києві в зв'язку з погіршенням погодних умов в Україні.

Засідання пройшло в режимі всеукраїнської селекторної наради.

Як повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, через переміщення з Чорного моря в Україну активного циклону 6-8 січня будуть ускладнені погодні умови в центральній, південній, північній та західній частинах країни. Харківської області циклон безпосередньо не торкнеться, але через снігопад і температуру, близьку до нуля, є висока ймовірність ожеледиці та налипання мокрого снігу.

Як повідомив заступник директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міської ради Ігор Київський, у Харкові синоптики обіцяють сніг у другій половині дня. До роботи в негоду підготовлені 223 одиниці снігоприбиральної та допоміжної техніки.

«Машини «Шляхрембуду» готові вийти на вулиці, заготовлені посипальні матеріали, працює диспетчерська служба, налагоджений зв'язок з іншими комунальними підприємствами і з поліцією. Попередньо буде проведене посипання доріг протиожеледними матеріалами. При достатньому накопиченні снігу на проїжджій частині він зчищатиметься, після чого дороги будуть посипатися знову. При необхідності ми готові працювати цілодобово», - зазначив Ігор Київський.

Начальник Головного управління ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв повідомив, що в області створено регіональний штаб з реагування на погіршення погодних умов.

«У сільських районах є 50 автомобілів підвищеної прохідності, які допомагають витягувати автомобілі, що застрягли в снігу. У нас організована тісна взаємодія з «Облавтодором» для оперативного реагування на різні ситуації. У випадку необхідності ми можемо задіяти сім мобільних пунктів обігріву на базі автомобілів підвищеної прохідності. Зазвичай вони використовуються в місцях можливих заторів - по Київській трасі до Чутово, в бік Донецька - за Ізюмом, на Куп'янському напрямку тощо. В цілому, ми готові забезпечити безперешкодний проїзд транспорту, хоча, звичайно ж, говоримо про те, що в найближчі дні треба якомога менше виїжджати за межі населених пунктів», - розповів Олександр Волобуєв.

Якщо ж хтось зважиться вирушити в дорогу, рятувальники наполегливо рекомендують мати при собі заряджений телефон, запас їжі, пиття і палива, теплий одяг і підручні інструменти (лопата, троси тощо).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини