Харківська муніципальна галерея відзначає 20-річчя
22 листопада 2016 17:54 Культура
Харківська муніципальна галерея відзначає 20-річчя Харківській муніципальній галереї виповнюється 20 років, і в зв'язку з цим у місті пройде низка культурно-мистецьких заходів, присвячених ювілею.

Про це сьогодні, 22 листопада, в прес-центрі Харківської міської ради повідомила директор галереї Тетяна Тумасьян.

Підбиваючи підсумки роботи за цей час, вона підкреслила, що найважливішим досягненням муніципальної галереї є проведення сотень професійних акцій, виставок, проектів, фестивалів. Це, наприклад, фестиваль молодіжних проектів «Нон Стоп Медіа», акція «Ніч музеїв», новація галереї «Ніч перформансів», міжнародна освітня платформа «Кураторський інтенсив». Крім того, була реалізована програма «Наша спадщина», присвячена творчості таких легендарних харківських художників, як Борис Косарєв, Вагріч Бахчанян, Борис Михайлов, Віктор Гонтаров, Віталій Куликов.

«Не дивлячись на те, що ми за 20 років практично не розширилися, всі наші проекти, ресурси і потенціал були спрямовані на те, щоб популяризувати, в першу чергу, харківських художників, українських художників, допомагати нашому сучасному мистецтву займати в Харкові, Україні і в світі гідне місце», - зазначила Тетяна Тумасьян.

Харківський скульптор Олександр Рідний, у свою чергу, звернув увагу на те, що галерея дає можливість для експериментів і завжди готова надати майданчик.

«Для мене муніципальна галерея - це реалізація столичних амбіцій харківських митців. Приємно, що галерея не просто займається групою художників, роблячи ім'я собі та їм, але крім цього займається і культорологічною діяльністю, реалізує багато програм у різних напрямках, які органічно доповнюють одне одного», - сказав Олександр Рідний.

З заходами, підготовленими до ювілею муніципальної галереї, можна ознайомитися тут.

Довідка. Харківська муніципальна галерея заснована рішенням Харківської міськради в 1996 році і є першою в Україні галереєю з муніципальним статусом.

За роки роботи була відзначена професійними нагородами і відзнаками: приз «Золотий переріз» (1997, 1998), звання «Краща галерея року» (рейтинги Асоціації арт-галерей України 2000-2007), «Топ-10» провідних галерей країни (2000-2010). Директор галереї Тетяна Тумасьян входить до списку провідних галеристів України за версією «Форбс», її діяльність як галериста і куратора відзначена в «ТОП-100 людей культури» (2014, 2015).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини