Борис Ложкін: Харківська область може залучити 15 мільярдів доларів інвестицій
23 вересня 2016 15:16 Міжнародне співробітництво
Борис Ложкін: Харківська область може залучити 15 мільярдів доларів інвестицій У Харківській області є всі можливості залучити 15 млрд дол. іноземних інвестицій впродовж найближчих 20 років.

Про це голова Національної інвестиційної ради Борис Ложкін заявив сьогодні, 23 вересня, на VIII Міжнародному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!».

Він зазначив, що економіка країни вже досягла «дна» і тепер починає підйом, що значно покращує інвестиційну привабливість України.

За його словами, для високого економічного зростання (понад 6% на рік) країні необхідно залучити від 120 до 200 млрд дол. прямих іноземних інвестицій за 20 років.

«Частка Харківської області у ВВП України становить 7%, таким чином, регіону потрібно залучити 15 мільярдів доларів за 20 років, або 750 мільйонів доларів на рік. Упевнений, що це можливо! Адже у Харківській області, на відміну від інших регіонів, є близько 50-ти вже готових проектів як для великих, так і для дрібних інвесторів», - зазначив Борис Ложкін.

Він також повідомив, що серед головних завдань Національної інвестиційної ради - створення банку інвестиційних проектів і формування комфортного середовища для бізнесу.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини