Міська влада просить Кабмін компенсувати комунальним підприємствам різницю в тарифах
14 вересня 2016 12:23 ЖКГ
Міська влада просить Кабмін компенсувати комунальним підприємствам різницю в тарифах Міська влада просить уряд надати субвенцію на погашення заборгованості з різниці в тарифах на тепло і гарячу воду, а також послуги централізованого водопостачання та водовідведення.

Відповідні звернення до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана були прийняті сьогодні, 14 вересня, на сесії Харківської міської ради.

Як було зазначено в документі, КП «Харківські теплові мережі» забезпечує опалення майже в 7 тис. багатоповерхових житлових будинків і надає послуги з постачання гарячої води майже 900 тис. жителів міста, а КП «Харківводоканал» забезпечує питною водою не тільки Харків, але й 52 населених пункти Харківської області.

У обох підприємств склалася критична ситуація у зв'язку з обмеженнями електропостачання через борги, що накопичилися перед АК «Харківобленерго».

Як зазначено у зверненні, КП «ХТМ» за постановою Кабміну зобов'язане перераховувати всі кошти, які надходять від споживачів теплової енергії, на розрахунки за спожитий природний газ. Це призвело до зростання заборгованості за електричну енергію, а також до затримки виплати заробітної плати працівникам підприємства, обов'язкових платежів зі сплаті податків, неможливості виконання ремонтних та відновлювальних робіт.

На КП «Харківводоканал» тарифи, встановлені Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, компенсують близько 80% необхідних витрат підприємства. При цьому стрімке зростання цін і тарифів призвело до того, що встановлені тарифи не покривають виробничих витрат на надання послуг, в результаті чого підприємство щомісяця зазнає збитків від основного виду діяльності.

Щоб уникнути колапсу в роботі підприємств і надзвичайних наслідків соціального характеру, Харківська міська рада звернулася до Володимира Гройсмана з проханням сприяти наданню субвенції з державного бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини