У харківських школах продовжують безкоштовно годувати учнів 1-4 класів
01 вересня 2016 15:05 Освіта
У харківських школах продовжують безкоштовно годувати учнів 1-4 класів З початком нового навчального року в харківських школах відновлено безкоштовне харчування для учнів початкової школи та дітей пільгових категорій.

Про це сьогодні, 1 вересня, в прес-центрі Харківської міської ради повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко.

Вона нагадала, що в державному бюджеті на 2016 рік не передбачено фінансування харчування для початкової школи, як це було раніше. Але за ініціативою Харківського міського голови Геннадія Кернеса депутати міської ради прийняли рішення про те, що в 2016 році Харків забезпечить безкоштовне харчування для учнів 1-4 класів. У бюджеті міста на це було передбачено 65 млн грн.

«Таким чином, сьогодні стартував навчальний процес, і ми почали надавати харчування для 48 тис. дітей на суму 9 грн на день на одну дитину. Крім того, першокласники також продовжують отримувати безкоштовне молоко. Впевнена, що місто підтримає цю ініціативу і наступного календарного року, оскільки від цього харчування залежить здоров'я дітей, а, відповідно, і успіхи в навчанні найменших школярів», - зазначила Ольга Деменко.

Вона також повідомила, що крім безкоштовного харчування для учнів 1-4 класів місто продовжує фінансувати і безкоштовні обіди (на суму 12 грн на день) для дітей пільгових категорій, які навчаються в 5-11 класах.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини