У «Moody's» відзначили високу якість управління фінансами в Харкові
17 червня 2016 16:43 Економіка
У «Moody's» відзначили високу якість управління фінансами в Харкові Представники рейтингового агентства «Moody's» сьогодні, 17 червня, перебувають із робочим візитом у Харкові.

Вони провели зустріч із заступником міського голови - директором Департаменту економіки та комунального майна Михайлом Фатєєвим. Сторони обговорили широке коло питань, присвячених відповідності Харкова тим рейтингам, які були присвоєні йому раніше.

Як повідомив віце-президент, головний аналітик рейтингового агентства «Moody's» Владлен Кузнєцов, це традиційна щорічна зустріч, під час якої оцінюється фінансовий стан міста.

«Якість управління фінансами в Харкові ми завжди оцінювали на досить високому рівні. Бюджет міста збалансований з року в рік, а рівень боргового навантаження досить мінімальний. Ми завжди відзначали в наших кредитних висновках збалансовану бюджетну політику, і особливо в 2015-2016 роках бачимо значні поліпшення бюджетних показників у дохідній частині. На жаль, рівень рейтингу країни є обмежуючим фактором для зростання рейтингу міста», - зазначив Владлен Кузнєцов.

У свою чергу Михайло Фатєєв підкреслив, що зустріч із представниками «Moody's» важлива ще й тому, що в своїх звітах агентство дає рекомендації щодо подальшої роботи в галузі управління фінансами, кредитування тощо.

«Це важлива частина нашої співпраці, оскільки Харків успішно працює з позиковими коштами, кредитується і має бездоганну кредитну історію. За рахунок кредитних коштів ми будуватимемо Олексіївську лінію метрополітену до вул. Одеської, а також реалізовуватимемо низку інших проектів із залученням кредитів. І оцінка агентства є одним із факторів, що сприяють отриманню містом цих коштів», - повідомив Михайло Фатєєв.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини