У Харкові проектують розвиток територій в районі Кулиничів
20 травня 2016 16:04 Місто
У Харкові проектують розвиток територій в районі Кулиничів Засідання архітектурно-містобудівної ради, на якому обговорювалася забудова нових мікрорайонів, пройшло сьогодні, 20 травня, в Харківській міській раді.

Архітектори розглянули докладні плани розвитку незаселених територій колишньої Кулиничівської селищної ради, приєднаних до Харкова в 2012 році. Фактично це чотири потенційні мікрорайони, розташовані один біля одного вздовж Окружної дороги - від вул. Наталії Ужвій до пр. Московського.

Як пояснив директор Департаменту містобудування, архітектури та генерального плану Олексій Садовський, розробка та затвердження детального плану територій робиться для того, щоб у майбутньому їхній розвиток йшов не хаотично, а відповідно до містобудівної документації та з урахуванням всіх нормативних вимог.

«Були розроблені детальні плани розвитку цих території. Тут передбачається багатоквартирна та індивідуальна житлова забудова, гаражні комплекси, лікарні, аптеки, магазини, школи, дитсадки, сквери, парки тощо. По суті, це продовження розвитку Салтівки», - повідомив директор департаменту.

За розрахунками, на цій території всього зможе проживати до 240 тис. осіб.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини