У Харкові проходить конференція, присвячена 25-річчю створення господарських судів
20 травня 2016 13:57 Місто
У Харкові проходить конференція, присвячена 25-річчю створення господарських судів Всеукраїнська науково-практична конференція «25 років господарській юрисдикції в Україні: досвід та перспективи» проходить сьогодні, 20 травня, в Харківському апеляційному господарському суді.

В її роботі беруть участь практикуючі судді, юристи, науковці, які займаються господарсько-правовими питаннями - як актуальними практичними аспектами, так і теоретичними розробками в зв'язку з реформуванням судової системи.

Голова Харківського апеляційного господарського суду Павло Тихий зазначив, що за 25 років функціонування система господарської юрисдикції стала працювати, як годинник, і є в даний час стабілізуючим фактором економічних взаємовідносин у державі.

«Ми вирішуємо економічні суперечки і нерідко чуємо закиди, що через нас проходить лише 10-12% справ, які розглядаються в цілому у всіх судах України. Але хіба в кількості щастя? Хіба добре, що в кримінальних або адміністративних судах багато справ? Ми обслуговуємо економіку країни, тому існує пряма залежність між станом економіки і кількістю справ, які ми розглядаємо», - зазначив Павло Тихий.

Перший проректор Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Юрій Битяк нагадав, що історія господарських судів в Україні не обмежується 25 роками, адже вони є логічним продовженням функціонування арбітражних комісій та державних арбітражів.

Зазначимо, що науково-практична конференція є одним із кількох заходів, присвячених 25-річчю створення Харківського апеляційного господарського суду, яке відзначатиметься 4 червня.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини