Німецькі благодійники привезли до Харкова гуманітарну допомогу
17 лютого 2016 15:47 Міжнародне співробітництво
Німецькі благодійники привезли до Харкова гуманітарну допомогу Голова німецької організації «Фонд робітничої благодійності» Фріц Кербер з міста-побратима Нюрнберга (Німеччина) знову привіз до Харкова матеріальну та гуманітарну допомогу.

Німецька делегація, до якої також увійшли представники благодійного фонду «Друзі природи», вже відвідала сьогодні, 17 лютого, міську лікарню №26, а також провела зустріч із заступником Харківського міського голови Світланою Горбуновою-Рубан.

На зустрічі сторони обговорили можливості подальшої співпраці, історія якої налічує вже 24 роки. Як зазначив Фріц Кербер, надавати допомогу Харкову в даний час стало набагато складніше, оскільки в самій Німеччині виникли величезні труднощі з біженцями з інших країн.

«Ми знаємо, що потрібні в Харкові, і люди нас чекають. Ми почали нашу дружбу в 1992 році і тепер, незважаючи на обставини, що склалися, вважаємо своїм завданням підтримувати її. Тому ми продовжуємо надавати допомогу благодійним столовим, які працюють в терцентрі Московського району і в кафе «Скрипка», відвідаємо медичні та соціальні установи, надамо матеріальну допомогу малозабезпеченим», - зазначив Фріц Кербер.

Також він передав Світлані Горбуновій-Рубан кілька десятків дитячих пінеток для породіль-переселенок у міському перинатальному центрі, які зв'язала його 92-річна сусідка Паула Пюркель. У свою чергу заступник міського голови подякувала німецьким друзям за роки співпраці і спільної роботи. Після зустрічі вона зазначила, що нинішній рік став дуже показовим у плані ставлення німецьких благодійників до Харкова.

«Ми всі розуміємо, як зараз складно в Нюрнберзі та інших містах. Все те, що вони планували привезти нам - ліжка, матраци, меблі тощо - довелося передати для організацій, які займаються біженцями в самій Німеччині. Проте Фріц Кербер і його організація знайшли можливість передати нам кошти для продовження проектів із забезпечення продуктовими наборами самотніх літніх людей через терцентр Московського району, продовжити безкоштовне харчування в наших двох соціальних їдальнях. Також вони привезли ліки для онкохворих дітей у дитячій клінічній лікарні №16, традиційно видаватиметься матеріальна допомога для малозабезпечених городян і переселенців - 150 осіб отримають по 30 євро. Ми розуміємо, що їм було дуже складно зібрати кошти, які вони привезли в цей раз. Тим цінніше для нас дружба і відносини, які у нас склалися за ці роки», - повідомила Світлана Горбунова-Рубан.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини