Біля Центрального ринку відкрився новий автовокзал
15 лютого 2016 15:47 Інфраструктура
Біля Центрального ринку відкрився новий автовокзал Новий автовокзал почав свою роботу біля Центрального ринку, у пров. Піскунівському.

Як повідомив сьогодні, 15 лютого, директор КП «Харківпас» Олег Османов, зараз автостанція обслуговує маршрути первомайського, богодухівського та краснокутського напрямків і перевозить близько 1 тис. пасажирів на день. У перспективі - відкриття напрямків на Київ, Суми, Полтаву.

«Передбачається, що на цій автостанції буде близько 15-ти напрямків, і вона зможе обслуговувати близько 20 тис. пасажирів на день. До речі, це перша автостанція в Харкові і області, якій присвоєна 1-а категорія - вища в Україні. Тут створені комфортні умови для людей: працює багато кас, є туалети, просторий зал, кімната матері і дитини. Також створені всі зручності для людей із обмеженими можливостями», - розповів Олег Османов.

Голова Адміністрації Холодногірського району Максим Мусєєв підкреслив, що будівництво цієї автостанції стало наочним прикладом приватно-державного партнерства, а саме - співпраці інвестора та КП «Харківпас». Він нагадав, що в Харкові існували автостанції, які не відповідали низці нормативів і були розташовані в місцях, важкодоступних для великих автобусів.

«На сьогодні вже є розпорядження Харківської облдержадмністрації про переведення на цю автостанцію багатьох маршрутів, які обслуговують Харківську область. Близько 40% маршрутів вже переведені - це понад 60 відправлень на добу. А коли за кілька місяців сюди переведуть всі маршрути, то це буде 150 відправлень. У цілому, нова автостанція досить комфортна. Звідси дві хвилини пішки до ст. м. «Центральний ринок», є всі умови для очікування транспорту», - зазначив Максим Мусєєв.

Крім того, на цій автостанції найближчим часом можна буде купувати квитки на будь-який автобусний маршрут в Україні, а також залізничні квитки, в розробці - придбання електронних квитків через інтернет.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини