У Харкові проходить чемпіонат Шкільної баскетбольної ліги
25 січня 2016 19:54 Спорт
У Харкові проходить чемпіонат Шкільної баскетбольної ліги Чемпіонат Шкільної баскетбольної ліги проходить зараз у Харкові.

У Дзержинському районі, в спортзалі ліцею №149, сьогодні, 25 січня, визначився перший переможець районного етапу. Ним стала команда гімназії №47, яка обіграла господарів майданчика. Третє місце посіли баскетболісти з ліцею №89.

Як розповіли організатори турніру, всього в Шкільній баскетбольній лізі брали участь 148 команд. Далі фінали пройдуть у всіх районах міста, в яких і визначаться найсильніші команди. Саме вони зіграють у фінальному міському турнірі, який відбудеться на початку березня.

Віце-президент Федерації баскетболу Харківської області Валентин Кулібаба підкреслив, що кількість команд-учасниць показала: баскетбол харківські школярі люблять.

«Тут грають і хлопці, які вже серйозно займаються баскетболом, назвемо їх «професіоналами», і ті, кому просто подобається грати, скажімо так, «любителі». Тобто, це змагання для всіх бажаючих. Дуже здорово, що така велика кількість школярів бере участь у баскетбольній лізі, це ще один крок до здорового, спортивного способу життя», - зазначив Валентин Кулібаба.

Заступник директора Департаменту спортивних іміджевих проектів та маркетингу Віталій Коваленко повідомив, що цього року Малі Олімпійські ігри, які традиційно проводилися в Харкові, були переформатовані в змагання шкільних спортивних ліг. На сьогодні змагання проходять з трьох видів спорту - баскетболу, регбі та бадмінтону. Наступного навчального року будуть відкриті ліги з черлідингу та волейболу, і надалі планується щорічно відкривати одну-дві нові ліги. За його словами, в березні почне роботу сайт шкільних ліг, де розміщуватиметься інформація про гравців і команди.

«Таким чином, шкільний спорт вийде на більш високий рівень, коли змагання в кожному виді спорту будуть «розтягнуті» на кілька місяців, а федерації нададуть підтримку, чого раніше не було. Таким чином, клуби зможуть звернути увагу на дітей, які конкретно віддають перевагу тому чи іншому виду спорту. Це американська система, вона стимулює проявляти себе вже зі шкільної лави. Ну і, крім того, сотні дітей можуть просто пограти у своє задоволення, навіть якщо не бачать себе у великому спорті», - зазначив Віталій Коваленко.

Він також повідомив, що райони міста можуть проводити на свій розсуд Малі Олімпійські ігри, але міського етапу цих змагань вже не буде.

Довідка. Шкільна баскетбольна ліга проходить з листопада 2015 року по лютий 2016 року в три етапи. На першому етапі (листопад - грудень) були проведені шкільні змагання, де сформувалися збірні шкіл. Другий етап (січень) визначить переможців районних змагань, які отримають право брати участь у третьому етапі - фінальних міських змаганнях, де буде визначений чемпіон Ліги. Переможці отримають нагороди, а школа-чемпіон - перехідний кубок із пам'ятним гравіюванням, який знаходитиметься в цій школі до початку наступного сезону.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини