Міська влада вже готова виплачувати зарплату колективам ПТУ
13 січня 2016 16:23 Місто
Міська влада вже готова виплачувати зарплату колективам ПТУ Міська влада тепер повністю фінансуватиме роботу професійно-технічних навчальних закладів, які функціонують у Харкові.

Про це сьогодні, 13 січня, Харківський міський голова Геннадій Кернес повідомив на зустрічі з керівниками ПТУ.

Мер нагадав, що, відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», фінансування профтехучилищ тепер здійснюється з міського бюджету, і сьогодні на сесії міськради було ухвалено рішення про виділення 182,5 млн грн на ці цілі.

«Ми будемо не тільки фінансувати ваші установи, а й ретельно розбиратися в тому, як вони працюють і як цю роботу зробити більш ефективною. Ми цікавитимемося усіма процесами, які відбуваються у вас. Ми знаємо, що у вас великі трудові колективи, тому, отримавши державний бюджет, зібрали позачергову сесію міськради і прийняли необхідне рішення. А ви тепер повинні оперативно підготуватися до того, щоб ми могли своєчасно виплатити вам заробітну плату», - зазначив Геннадій Кернес.

Директор Департаменту освіти Ольга Деменко підкреслила, що бюджетний запит, який ПТУ раніше сформували і надіслали до Міністерства освіти, на сьогоднішній день міська влада забезпечила на 100%.

За її словами, профтехучилища очікують серйозні зміни, оскільки їхня робота слабо координувалася, і багато робітничих професій і спеціальностей у ПТУ дублюються. «Наприклад, операторів комп'ютерного набору готують в 13-ти училищах, слюсарів з ремонту автомобілів - в 12-ти, штукатурів - в 10-ти, електрогазозварників, перукарів - в 9-ти. Крім того, будівельні та машинобудівні установи випускають кухарів і кондитерів. Тому нам треба буде вивчити цю ситуацію і привести її у відповідність», - повідомила Ольга Деменко.

Вона також зазначила, що міська влада вивчить попит на різні спеціальності, щоб у підсумку налагодити ефективну співпрацю ПТУ зі школами та комунальними підприємствами, що беруть на роботу випускників профтехучилищ.

Заступник міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов повідомив, що є багато фахівців, в яких зацікавлені комунальні підприємства, - слюсарі, токарі, електрики, енергетики. За його словами, місто надаватиме базу для проходження практики учням ПТУ.

У свою чергу керівники профтехучилищ подякували міському голові за оперативні рішення щодо фінансуванню ПТУ, тому що в багатьох інших містах України ці питання поки ніяк не вирішуються.

Нагадаємо, що сьогодні Харківська міськрада також ухвалила звернення до Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням прискорити передачу профтехучилищ в комунальну власність.

Довідка. На сьогодні в Харкові функціонує 25 ПТУ, в яких навчається 8,6 тис. учнів за 81 робочою професією та спеціальністю. Також у ПТУ працюють 2176 працівників, з яких 1051 - педагоги.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини