Підбито підсумки архітектурного конкурсу «Харків космічний»
22 грудня 2015 17:47 Суспільство
Підбито підсумки архітектурного конкурсу «Харків космічний» Підбиття підсумків відкритого конкурсу на кращу архітектурно-художню композицію комплексу «Харків космічний» пройшло сьогодні, 23 грудня, в Будинку архітекторів.

Як повідомив головний архітектор міста Сергій Чечельницький, на конкурс, який був оголошений 12 квітня, надійшло 10 проектів, в одному з яких міститься кілька пропозицій. До Дня міста Харкова прийом робіт закінчився, і всі ці проекти у вигляді виставки були показані у Будинку архітекторів, на підприємствах «Комунар», «Хартрон», в Національному аерокосмічному університеті ім. М. Є. Жуковського «ХАІ» та інших місцях, де харків'яни могли залишити свої відгуки.

«Роботи принципово різні, і це добре. У проектах використовуються великі ракети і невеликі скульптури, різні фігури космонавтів, навіть з гумором є. Хто їх автори, ми поки не знаємо: їх імена стануть відомі тільки після визначення переможців», - зазначив Сергій Чечельницький.

Журі конкурсу обговорило всі проекти і шляхом таємного голосування визначило володарів першої, другої та третьої премій. Імена переможців конкурсу будуть оголошені після Нового року. Тоді ж відбудеться церемонія нагородження. 

Передбачається, що комплекс «Харків космічний» може бути побудований у районі кінотеатру ім. Довженка. При цьому Сергій Чечельницький зазначив, що найкращий проект конкурсу не обов'язково буде втілений у життя, як це було, наприклад, з меморіалом у Дробицькому яру, де переміг один проект, а комплекс побудували зовсім за іншим проектом.

Довідка. Ініціатором конкурсу виступив громадський координаційний комітет «Харків ракетно-космічний» за підтримки Харківської обласної організації Національної спілки архітекторів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини