У Кулиничах продовжують будувати каналізацію
09 грудня 2015 14:27 ЖКГ
У Кулиничах продовжують будувати каналізацію У селищі Кулиничі тривають роботи з модернізації насосної станції та удосконалення системи водовідведення.

Про це сьогодні, 9 грудня, повідомив перший заступник генерального директора КП «Харківводоканал» Олександр Коваленко.

За його словами, проведена на сьогоднішній день робота дозволила вирішити екологічну проблему, пов'язану із забрудненням заплави річки Немишля: тепер стічні води чотирьохтисячного селища надходять у мережі міської каналізації і йдуть на очистку.

Як повідомив Олександр Коваленко, зараз у Кулиничах прокладають каналізацію в тих районах селища, де її не було, а також біля будинків, які раніше були підключені до старої, вже не працюючої каналізації. Так, цього року на вул. Кулиничівський планується облаштування каналізаційної лінії довжиною 370 м, а наступного - ще 300 м. Зараз підрядна організація займається тим, щоб з'єднати вже прокладену ділянку з насосною станцією, сполучивши їх трубою під Немишлею.

«В даний час ведеться заміна двох насосів продуктивністю 110 кубометрів за годину на насоси вдвічі потужніші, щоб при облаштуванні лінії каналізації на вулиці Кулиничівський можна було збільшити потужність насосної станції та забезпечити надійність системи водовідведення», - повідомив Олександр Коваленко.

За його словами, в 2016 році «Харківводоканал» планує прокласти дві нитки водоводу довжиною 1,2 км, за допомогою яких селище буде під'єднане до міської системи водопостачання.

Довідка. З 1 серпня 2013 року мережі водопроводу і каналізації селища Кулиничі передані на баланс КП «Харківводоканал».

20 серпня 2015 року в селищі введена в експлуатацію насосна каналізаційна станція і напірний трубопровід.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини