До 130-річчя Харківського політеху випустять ювілейні марки
22 жовтня 2015 13:15 Освіта
До 130-річчя Харківського політеху випустять ювілейні марки До 130-річного ювілею Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» буде випущена серія поштових марок.

Про це сьогодні, 22 жовтня, повідомили в прес-службі вишу.

За словами ректора НТУ «ХПІ» Євгена Сокола, цього разу на марках будуть відображені основні наукові напрямки, які є в університеті.

«При підготовці до 125-річчя головною ідеєю марок було увічнення вчених, які стояли біля витоків розвитку нашого вишу. На нинішньому етапі виникла необхідність нової концепції, оскільки всі марки, які були випущені за період незалежності України, не вмістили б настільки величезної кількості видатних особистостей, які закінчили наш університет», - зазначив Євген Сокіл.

Дизайн марок розробив професор кафедри «Графічний дизайн» Харківської державної академії дизайну і мистецтв Володимир Лісняк за участю студентки ХДАДМ Марини Костанди. За його словами, серія марок передає історію розвитку НТУ «ХПІ», починаючи від Технологічного практичного інституту і до сьогоднішнього дня. При цьому провідні факультети політеху представлені на марках у вигляді асоціативних символів, які відображають специфіку кожного підрозділу вишу.

За словами ректора НТУ «ХПІ» Євгена Сокола, тираж нових марок буде невеликим, і почесні гості святкових заходів, запрошені на 130-річний ювілей 18 листопада, отримають марки як сувенір.

Довідка. Згідно з постановою Верховної Ради «Про відзначення у 2015 році пам'ятних дат вищих навчальних закладів України», 130-річчя з дня заснування НТУ «ХПІ» буде урочисто відзначено на державному рівні. Серед заходів, приурочених до ювілею, планується відкриття на території університету пам'ятника першому інженеру, випуск ювілейних монет, створення серії відеороликів «Відомі випускники - про рідний виш». Українському державному підприємству поштового зв'язку «Укрпошта» рекомендовано видати поштові конверти і поштові марки, присвячені 130-річчю НТУ «ХПІ», а Державному комітету телебачення і радіомовлення України - організувати тематичні теле- та радіопередачі.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини