У Харкові поновилися зустрічі з ветеранами
15 вересня 2015 17:46 Суспільство
У Харкові поновилися зустрічі з ветеранами Після літньої перерви в Харкові знову почали проводитися традиційні щомісячні Дні ветеранів.

Перша зустріч пройшла сьогодні, 15 вересня, в Центрі культури Київського району за участю заступника Харківського міського голови Світлани Горбунової-Рубан.

Як звичайно, вона відповідала на запитання ветеранів та пенсіонерів, пов'язані, в основному, із питаннями соціального захисту. Найбільший інтерес у них викликала тема про новий порядок надання пільг і нарахування субсидій.

«Незважаючи на те, що з травня в Харкові проводиться серйозна інформаційна кампанія, присвячена цій тематиці, все одно досьгодні у багатьох харків'ян, особливо літніх, є певне нерозуміння. Тому такі зустрічі і проводяться, де ми можемо ще раз дохідливо все пояснити», - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, найближчим часом харків'яни отримають ще один спецвипуск газети «Харьковские известия», присвячений субсидіям і пільгам. Також заступник міського голови пояснила учасникам зустрічі різницю між державними та місцевими пільгами.

«Є пільги, встановлені законами України, і ми тут їх просто виконуємо. А є пільги, які носять місцевий характер, які ми встановлюємо, якщо бачимо, що є необхідність і можливість полегшити життя тим чи іншим категоріям громадян. Наприклад, нещодавно була скасована державна пільга на безкоштовний проїзд у метро, ​​але ми прийняли місцеву пільгу, і всі ви зберегли це право. Місто цю планку тримає, жодної місцевої пільги місто Харків не скасувало», - підкреслила заступник міського голови.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини