Житлові будинки в Харкові підготовлені до зими на 94%
03 вересня 2015 16:25 ЖКГ
Житлові будинки в Харкові підготовлені до зими на 94% Підготовка до опалювального сезону в Харкові виходить на фінішну пряму.

Про це сьогодні, 3 вересня, повідомив генеральний директор КП «Харківські теплові мережі» Сергій Андрєєв після всеукраїнської селекторної наради з питань підготовки підприємств ЖКГ до роботи в осінньо-зимовий період.

За його словами, всі роботи виконуються згідно з графіком. Так, уже готові до опалювального сезону близько 94% житлових будинків, практично на 100% - об'єкти соціальної сфери, насосні станції - на 70%, котельні - на 99%, тепломережі - на 99,5%.

«Фактично, ми вийшли на фінішну пряму з підготовки до опалювального сезону. У місті почалися повторні гідравлічні випробування тепломереж. До 1 жовтня всі системи будуть готові, і ми чекатимемо рішень уряду і місцевих органів влади про початок пуску тепла, а також подачі газу. Думаю, ці питання будуть вирішені в комплексі», - зазначив Сергій Андрєєв.

За його словами, великою проблемою залишається заборгованість за послуги ХТМ у минулі опалювальні періоди.

«У 2015 році боргів в принципі немає. Але за 2012/3013, 2013/2014 роки і так далі населення заборгувало 560 млн грн, структури Міністерства оборони, установи Міністерства освіти - близько 15 млн грн, великі борги у госпрозрахункових організацій. Але ж зараз питання розрахунків ставиться на перше місце: хто платить - той буде з теплом, а без розрахунків опалення не буде», - повідомив директор підприємства.

Як повідомили під час селекторної наради, на сьогодні в цілому по Україні до опалювального сезону підготовлено майже 137 тис. з 160 тис. житлових будинків (85%); 36,5 тис. із 38 тис. об'єктів соціальної сфери (96%), 88% котелень, 84% центральних теплових пунктів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини