«Харківводоканал» готує насосні станції до опалювального сезону
05 серпня 2015 13:23 ЖКГ
«Харківводоканал» готує насосні станції до опалювального сезону КП «Харківводоканал» активно готує свої насосні станції до роботи в осінньо-зимовий період.

Так, сьогодні, 5 серпня, планово-попереджувальний ремонт проводиться на насосній станції №11, розташованій на вул. Мирній у Дзержинському районі. Як повідомив заступник генерального директора КП «Харківводоканал» Володимир Паболков, станція обслуговує житлові будинки в районі вулиць Джанкійської, Полярної, Ревкомівської та Клочківської. Сьогодні на час ремонту близько ста будинків відключено від водопостачання, але вже до півночі керівництво підприємства пообіцяло подачу води відновити.

У рамках підготовки до опалювального сезону на насосній станції впродовж дня перевірять роботу насосних агрегатів, замінять три засувки в машинному залі, проведуть плановий ремонт іншого обладнання.

Директор Департаменту комунального господарства Віктор Кітанін повідомив, що «Харківводоканал» зараз посилено займається питаннями підвищення енергоефективності.

«Міська влада робить все можливе для того, щоб уникнути великих обсягів споживання електроенергії та газу. Тому керівництво «Харківводоканалу» розробило і поступово впроваджує на своїх об'єктах технічні рішення щодо переходу на інші, більш економні технології. Так, на кожній насосній станції встановлені нові багатотарифні лічильники, які дозволяють майже вдвічі знижувати вартість спожитої електроенергії в нічний час. Або, наприклад, станція, де ми знаходимося, була переведена з газового опалення на електричні нагрівальні панелі, що щорічно дозволяє економити близько 111 тис. грн», - зазначив Віктор Кітанін.

За його словами, в цілому рівень готовності інженерного устаткування «Харківводоканалу» до роботи в осінньо-зимовий період становить на сьогодні близько 70%.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини