У 20-ти харківських школах встановлять камери відеоспостереження
28 травня 2015 16:37 Освіта
У 20-ти харківських школах встановлять камери відеоспостереження До 1 вересня майже в 20-ти школах міста Харкова будуть встановлені камери відеоспостереження.

Про це сьогодні, 28 травня, на засіданні постійної комісії з питань забезпечення громадського порядку, дотримання законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян Харківської міської ради повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко.

За її словами, з такою ініціативою виступила приватна фірма, тому установка відеокамер буде безкоштовною.

«Відеоспостереження буде встановлено в найбільших за кількістю учнів школах, а також у тих навчальних закладах, які розташовані в потенційно небезпечних місцях, наприклад, біля проїжджої частини. Такі школи визначені в кожному районі міста. Відеоспостереження в усьому світі вважається одним з найбільш дієвих засобів забезпечення охорони і безпеки, тому ми з радістю сприйняли таку ініціативу», - зазначила Ольга Деменко.

За її словами, зображення виводитиметься на пульт охоронця і на комп'ютер директора школи. При цьому відео можна буде дивитися як в режимі онлайн, так і в режимі запису, наприклад, якщо щось трапиться вночі або у вихідний день.

Відеокамери встановлять у Дзержинському районі - в школах №149 і 150, в Жовтневому - №28 й 162, у Київському - №133 і 134, в Комінтернівському - №114, в Ленінському - №126 і 152, в Московському - №3, 122, 144 та 156, в Орджонікідзевському - №119, у Фрунзенському - №24 та 161, в Червонозаводському - №53 та 66.

За даними Департаменту освіти, на сьогодні системи відеоспостереження вже встановлені не менш ніж у 20-ти школах міста.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини