У селищі Жихар починається ремонт меморіального комплексу
11 березня 2015 13:46 ЖКГ
У селищі Жихар починається ремонт меморіального комплексу У селищі Жихар почалися підготовчі роботи з ремонту меморіального комплексу (парку) на вул. Тернопільській.

Як повідомив сьогодні, 11 березня, під час прес-туру директор Департаменту комунального господарства Віктор Кітанін, цей комплекс площею 1,7 га був переданий у господарське відання СКП «Харківзеленбуд» у 2014 році. На території парку розташований Меморіал Слави з Вічним вогнем і братською могилою, де поховано 377 солдатів і офіцерів.

Віктор Кітанін нагадав, що до 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні за дорученням Харківського міського голови Геннадія Кернеса в місті впорядкують і приведуть до ладу братські могили, військові поховання, пам'ятники і меморіали. На ці цілі рішенням сесії Харківської міськради виділено 1 млн грн.

За словами директора департаменту, на першому етапі реконструкції в парку планується відремонтувати пам'ятну стелу, оновити плити з іменами воїнів-визволителів, упорядкувати прилеглу територію, оновити освітлення.

«Зараз на території парку працівники «Харківзеленбуду» впорядковують зелені насадження: виконують санітарну обрізку, ліквідують сухостійні та аварійні дерева, а потім висадять нові - плакучі ясени. Також у парку з'являться дві тематичні квіткові клумби. На жаль, два дні тому біля пам'ятника були викрадені дві дошки з прізвищами похованих тут воїнів. Хочу запевнити, що все це буде відновлено», - зазначив Віктор Кітанін.

За його словами, меморіальний комплекс у селищі Жихар буде впорядковано до Дня Перемоги.

Решта об'єктів у місті Харкові, зазначив Віктор Кітанін, не вимагають капітальних вкладень, оскільки за останні 8 років багато з них були приведені до ладу. Там планується, в основному, виконати поточний ремонт і посадити квіти.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини