У Харкові підвищується вартість проїзду в автобусах
02 березня 2015 16:24 Місто
У Харкові підвищується вартість проїзду в автобусах З 3 березня вартість проїзду в міських пасажирських автобусах зросте на 1-1,5 грн.

Як повідомив сьогодні, 2 березня, на брифінгу заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов, підвищення вартості проїзду торкнеться практично всіх маршрутів.

«Ми стримували ситуацію, скільки могли. Але коли стався останній стрибок вартості палива, це втратило всякий сенс: майже на всіх підприємствах заправити автобуси на день коштує більше, ніж щоденна виручка, яку вони отримують. Це не враховуючи витрат на запчастини і зарплати. Тому підвищення вартості проїзду - це вимушений захід, інакше ці підприємства просто зупиняться», - зазначив Євген Водовозов.

За його словами, з підвищенням вартості проїзду міська влада вимагатиме від перевізників повернути на маршрути низькопідлогові великі автобуси, які зараз тимчасово замінили маршрутками, а також відновити звичайні інтервали руху рухомого складу. Євген Водовозов підкреслив, що поки в автобусах діють всі встановлені законом та місцевими органами влади пільги.

Євген Водовозов також повідомив, що міська влада вже отримала заявку на підвищення вартості проїзду в трамваях і тролейбусах, але остаточні цифри поки не затверджені. Метрополітен, за словами заступника міського голови, заявку на підвищення вартості проїзду не подавав.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини