Ізраїль має намір відкрити реабілітаційний центр для постраждалих у зоні АТО
24 грудня 2014 17:10 Міжнародне співробітництво
Ізраїль має намір відкрити реабілітаційний центр для постраждалих у зоні АТО В Ізраїлі обговорюють можливість відкриття в Україні реабілітаційного центру для постраждалих у зоні проведення антитерористичної операції.

Про це сьогодні, 24 грудня, на брифінгу у Харкові повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Бєлоцерковськи.

За його словами, в Україні є багато людей, які постраждали в результаті військових дій і яким необхідна як фізична, так і психологічна реабілітація, а Ізраїль накопичив чималий досвід в цьому напрямку. Як зазначив посол, такі центри також надають постраждалим сприяння у працевлаштуванні та в цілому допомагають повернутися до нормального життя.

Як підкреслив Еліав Бєлоцерковськи, на своїй посаді він працює тільки чотири місяці і до Харкова приїхав вперше.

«Разом із Ізраїльським культурним центром, який функціонує у вашому місті, ми вивчаємо можливості співпраці з Харковом. Зараз я знайомлюся з ситуацією, спілкуюся з місцевою владою. Ми будемо намагатися розвивати економічне співробітництво, адже в Україні існує чимало можливостей для розвитку таких зв'язків. Також ми намагатимемося привозити до Харкова торгові делегації, адже є чимало ізраїльських бізнесменів, які готові приїхати сюди і працювати», - зазначив Еліав Бєлоцерковськи.

Посол Ізраїлю нагадав, що між країнами вже існують певні проекти, в яких використовується ізраїльський військовий досвід. Так, в Україні проходять тренінги для психологів і священиків, у тому числі харківських, готуються програми підвищення кваліфікації медсестер, а також тренінги для мобільних амбулаторних екіпажів, які працюватимуть у зоні АТО.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини