Борги харків'ян за вивезення сміття з приватного сектора становлять більше трьох мільйонів гривень
22 грудня 2014 11:37 Місто
Борги харків'ян за вивезення сміття з приватного сектора становлять більше трьох мільйонів гривень З 1 січня 2013 року - моменту набрання чинності публічного договору на вивезення твердих побутових відходів з приватного сектора - борг харків'ян становить 3,3 млн грн.

Про це сьогодні, 22 грудня, повідомив директор ТОВ «Харків-Екоресурс» Петро Бондаренко.

За його словами, підприємство щомісяця проводить інформаційно-роз'яснювальну роботу: проводяться зустрічі з жителями, збори з головами вуличних комітетів, розклеюються листівки на дошках оголошень.

Як зазначив Петро Бондаренко, з 1 січня 2014 року підприємство веде претензійно-позовну роботу з боржниками. Так, за останні півроку в суди було подано близько 1 тис. позовів на 250 тис. грн, з яких було розглянуто більше половини - все на користь «Екоресурса».

«Через накопичені борги у підприємства виникають труднощі із закупівлею паливно-мастильних матеріалів, запчастин, своєчасною виплатою зарплати. Кожен житель приватного сектора повинен розуміти, що від його своєчасної оплати залежить якісне надання послуги з вивезення сміття», - підкреслив Петро Бондаренко.

Він нагадав, що щомісяця, виходячи з норми накопичення негабаритних відходів 0,22 куб. м з людини, в приватному секторі виставляються контейнери на 8 куб. м для старих меблів, будівельного сміття тощо. Ця послуга вже включена в тариф з вивезення ТПВ, який складає 9,08 грн/куб. м з однієї людини на місяць.

Як повідомив заступник директора КП «Благоустрій» Григорій Обозний, інспектори підприємства постійно ведуть роботу з мешканцями приватного сектора, які залишають на прибудинковій території різного роду сміття, створюють несанкціоновані звалища. За його словами, цього року було видано вже понад 15 тис. приписів та складено 670 протоколів. Григорій Обозний нагадав, що штрафи за порушення Правил благоустрою міста Харкова становлять від 340 до 1360 грн.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини