У Харкові відкрилося почесне консульство Туреччини
04 вересня 2014 16:22
У Харкові відкрилося почесне консульство Туреччини Почесне консульство Турецької Республіки в Харкові відкрили сьогодні, 4 вересня, на вул. Пушкінській, 57. Почесним гостем заходу став заступник Харківського міського голови Ігор Терехов. Він зазначив, що відкриття почесного консульства - це значуща для Харкова подія.  

«Відкриття консульства ще раз підкреслює те, що Туреччина надає високу довіру до Харкова і харків'ян. Упевнений, що його робота дасть потужний імпульс до розвитку ще більш тісних зв'язків між Туреччиною і нашим містом», - сказав Терехов. 

У свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Йонет Джан Тезель зазначив, що завдяки роботі установи підвищиться не тільки статус Туреччини в Харкові, але і Харків стане більш відомий в Турецькій Республіці. Він також зазначив, що Україна має величезний потенціал і всі необхідні ресурси для того, щоб стати сильною країною. За словами посла, Туреччина підтримуватиме Україну в збереженні її територіальної цілісності. 
 
«Україна є як нашим другом, так і нашим стратегічним партнером. Ми хочемо, щоб розв'язалися ті проблеми і ті події, які зараз відбуваються в Україні», - підкреслив Йонет Джан Тезель. 

Як повідомив почесний консул Туреччини в Харкові Володимир Білий, в Харкові буде розташований центр консульського округу, до якого увійдуть Донецька, Луганська, Дніпропетровська, Запорізька та Харківська області. У консульстві надаватимуть правову допомогу громадянам Туреччини, які знаходяться в Україні. Крім того, в консульстві функціонуватиме торговий дім, в якому бізнесменам з Туреччини допомагатимуть знаходити українських бізнес-партнерів. Також планується відкрити курси з вивчення турецької мови та історії країни.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини