Студенти Харківського медуніверситету дали клятву Гіппократа
29 серпня 2014 11:49
Студенти Харківського медуніверситету дали клятву Гіппократа Посвячення в студенти майбутніх лікарів пройшло сьогодні, 29 серпня, в Харківському національному медичному університеті.
Клятву Гіппократа дали 820 першокурсників. З посвяченням у студенти їх привітав ректор університету Володимир Лісовий. 

«Зараз ваша задача - отримати якомога більше знань. Кожен із вас прийшов у ці стіни з бажанням допомагати людям, і це почуття вам потрібно буде пронести через усе життя. Сьогодні вперше серед першокурсників більше половини - це жителі Донецької і Луганської областей. Сподіваюся, що тут ви знайдете тепло, затишок, підтримку і зможете гідно себе проявити», - зазначив ректор вишу. 

В свою чергу, заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан підкреслила, що отримання професійної освіти - це лише половина шляху лікаря. 

«Ви повинні вибрати свою медичну філософію, з якою підете до людей. Поєднання професійних медичних знань і розуміння сподівань людей допоможуть вам стати справжніми лікарями. Пам'ятайте, вас чекають і бідні, і багаті, і дорослі, і діти, і ви повинні зробити все, щоб допомогти їм», - зазначила Світлана Горбунова-Рубан. 

Довідка. Харківський національний медичний університет засновано в 1805 році. Викладання в ХНМУ здійснюється на 6 факультетах (медичні факультети №1, 2, 3, 4, стоматологічний, 5 і 6 з підготовки іноземних студентів) та 63-х кафедрах. Науково-педагогічний склад університету налічує понад 700 чоловік. В ХНМУ навчаються понад 7 тис. студентів, інтернів, магістрів, клінічних ординаторів, аспірантів і докторантів, серед них іноземні громадяни з 84 країн світу.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини