Дитсадок при харківській школі №8 може відкритися вже у жовтні
08 серпня 2014 16:17
Дитсадок при харківській школі №8 може відкритися вже у жовтні Дитсадок при навчально-виховному комплексі №8 міста Харкова може відкритися вже у жовтні.
Про це сьогодні, 8 серпня, повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко. 

Нагадаємо, що на останній сесії міської ради Харківська загальноосвітня школа №8 отримала статус навчально-виховного комплексу. Це дозволить відкрити при ній дошкільний заклад для дітей, які проживають в районі вулиць Івана Камишева, Маршала Батицького і Халтуріна. 

«У деяких районах міста є серйозна потреба в місцях у дитячих садах, тому ми використовуємо будь-яку можливість, щоб відкрити або новий дитсадок, або групи в діючих садках. Школа №8 знаходиться на Салтівському шосе. У цьому мікрорайоні всього один дитсадок (№292), але він дуже переповнений. А в школі є ще один корпус, в якому займаються учні 1-4 класів. Там є пара вільних приміщень, які можна адаптувати під групи дитсадка», - зазначила Ольга Деменко. 

За її словами, ідею реорганізувати школу в навчально-виховний комплекс з дошкільною і шкільною ланкою запропонували Харківському міському голові Геннадію Кернесу, який її схвалив, після чого були виділені необхідні бюджетні кошти. Зараз в дитсадку триває ремонт, і вже, ймовірно, в жовтні відкриються дві групи на 40 дітей. 

Ольга Деменко нагадала, що цього року, незважаючи на проблеми з фінансуванням, будуть відкриті ще два нових дитсадки - №30 на Олексіївці і №362 на Нових Домах. Зараз там також ведуться ремонтні роботи. Крім того, 11 додаткових груп будуть відкриті в дев'яти діючих дитсадках. Таким чином, цього року в Харкові відкриється близько 20 груп приблизно для 500 дітей. 

Наступного року Департамент освіти планує відкрити два нових дитсадки. 

За останні сім років у місті Харкові з'явилося 19 нових дитячих садків, розрахованих більш ніж на 6 тис. місць для дітей.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини