Про пайову участь замовників у розвитку інфраструктури м. Харкова

ХАРКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

Від 2018-12-26 р. № 983


З метою вдосконалення порядку залучення замовників до пайової участі, розрахунку розміру та ефективного надходження до бюджету міста Харкова коштів пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Харкова, відповідно до ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»,  на підставі ст.ст. 27, 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись ст. 59 зазначеного Закону, виконавчий комітет Харківської міської ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити Порядок пайової участі замовників у розвитку інфраструктури м. Харкова згідно з додатком 1.
2. Затвердити типовий попередній договір про пайову участь замовника у розвитку інфраструктури м. Харкова згідно з додатком 2.
3. Затвердити типовий договір про пайову участь замовника у розвитку інфраструктури м. Харкова згідно з додатком 3.
4. Затвердити коефіцієнт, що враховує соціально-економічну важливість об’єкта будівництва, згідно з додатком 4.
5. Величина пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Харкова визначається у договорі, укладеному з Департаментом економіки та комунального майна Харківської міської ради (відповідно до встановленого виконавчим комітетом Харківської міської ради розміру пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури), з урахуванням загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта, визначеної згідно з будівельними нормами, державними стандартами і правилами. При цьому не враховуються витрати на придбання та виділення земельної ділянки, звільнення будівельного майданчика від будівель, споруд та інженерних мереж, влаштування внутрішніх і позамайданчикових інженерних мереж і споруд та транспортних комунікацій.
6. У разі ненадання замовником зведеного кошторисного розрахунку вартості будівництва об'єкта або якщо загальну кошторисну вартість будівництва об'єкта не визначено згідно з будівельними нормами, встановити такі нормативи одиниці створеної потужності, розраховані спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань містобудування та архітектури, на рівні:

  • показників опосередкованої вартості спорудження житла для Харківської області, розрахованої на останню дату до введення об'єкта в експлуатацію – для житлових будинків;
  • опосередкованої вартості адміністративних будинків, які споруджуються на території України, на останню дату до введення об'єкта в експлуатацію –  для нежитлових будівель та споруд;
  • опосередкованої вартості будинків садибного типу, які споруджуються на території України, на останню дату до введення об'єкта в експлуатацію – для індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових та дачних будинків.

Для об'єктів, які збудовано без дозволу на виконання будівельних робіт, кошторисна вартість будівництва об'єкта визначається на підставі експертної оцінки уповноваженої організації, що має право на її проведення, яка надається замовником разом із заявою про укладення договору про пайову участь у розвитку інфраструктури м. Харкова. 
7. Питання зменшення пайової участі замовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Харкова при будівництві об'єктів розглядається виконавчим комітетом Харківської міської ради за поданням Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради.
8. Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міської ради забезпечити оприлюднення рішення в установленому порядку.
9. Рішення виконавчого комітету Харківської міської ради від 09.11.2011 № 804 «Про пайову участь замовників у розвитку інфраструктури м. Харкова» (зі змінами) вважати таким, що втратило чинність, з дня прийняття цього рішення.
10. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови – директора Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради Фатєєва М.І.

 
Міський голова                                                                     Г.А. Кернес

 

Пакет документов (скачать)
Печатать
Новости Харькова в твоем смартфоне!
скачать приложение на Google Play скачать приложение на ITunes