Повідомлення

Шановні роботодавці Холодногірського району м. Харкова!

Протягом 9 місяців 2018  року на  підприємствах Холодногірського району зареєстровано  16 нещасних випадків на виробництві, з яких 7 визнано страховими, 1 випадок визнано не пов’язаним з виробництвом, 8 випадків знаходяться у стадії  розслідування (Харківська дирекція УДППЗ «Укрпошта», ТОВ «Системи прогресивної очистки», КП «Харківський метрополітен», ТОВ «Варіант Агро Буд», ВП «Кременчуцька дистанція електропостачання» Регіональної філії «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», КЗОЗ «Харківське обласне бюро судово-медичної експертизи»). Головними причинами нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом, за матеріалами розслідування було невиконання вимог інструкцій з охорони праці, незадовільний технічний стан території, особиста необережність потерпілого.

Оперативним моніторингом щодо стану охорони праці в районі за 9 місяців 2018 року охоплено 287 підприємств, організацій та установ. На цих підприємствах протягом звітного періоду чисельність посадових осіб, які пройшли навчання з питань охорони праці, складає 1097 осіб (99,8 % від запланованого), чисельність  робітників, які пройшли навчання з питань охорони праці, складає 5522 особи (100 % від запланованого), медичні огляди пройшли 8094 працівника певних категорій (100 % від заплановоного). За результатами аналізу інформації щодо виконання  Комплексних заходів щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, запобігання випадкам виробничого травматизму, професійних захворювань, аваріям і пожежам  встановлено, що на 1308 заходів з охорони праці підприємствами витрачено 25101,62 тис.грн. Витрати на одного працюючого становили 875,62 грн.

Кількість робочих місць, які підлягають атестації за умовами праці,  склала 2872 одиниці, а кількість атестованих робочих місць – 2871 одиниця. Таким чином, станом на 12.10.2018 на 1 підприємстві не атестовано 1 робоче місце. Питома вага атестованих робочих місць до потрібного становить  99,96 %.

Звертаємо увагу  керівників підприємств, установ та організацій  всіх форм власності та господарювання, що у відповідності до ст. 44 Закону України «Про охорону праці» за порушення законодавства про охорону праці передбачено дисциплінарну, адміністративну, матеріальну та кримінальну відповідальність.

 

Начальник управління праці
та соціального захисту населення                                               Т.М. Тімощенко

Печатать
Новости Харькова в твоем смартфоне!
скачать приложение на Google Play скачать приложение на ITunes