Повідомлення

ШАНОВНІ РОБОТОДАВЦІ! 

З метою погашення заборгованості з виплати заробітної плати та внесків до Пенсійного Фонду України керівники підприємств-боржників Московського району м.Харкова постійно заслуховуються на засіданнях робочої групи з питань своєчасної сплати податків, виплати заробітної плати, внесення інших обов’язкових платежів, погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій та інших соціальних виплат (далі - робоча група), де звітують про заходи, які вживаються з метою погашення боргів. У січні-травні  2018 року в Адміністрації Московського району Харківської міської ради проведено 5 засідань робочої групи. На черговому засіданні робочої групи у травні 2018 року було заслухано звіти 2 керівників підприємств – боржників про причини існування заборгованості з виплати заробітної плати та стан виконання графіків погашення заборгованості з виплати заробітної плати на 2018 рік.

Як наслідок, станом на 01.06.2018 року  ліквідовано або зменшено заборгованість з виплати заробітної плати на 3 підприємствах району на суму  226,2  тис.грн. 

Розмір заборгованості з виплати заробітної плати по району станом на 01.06.2018 року склав 18100,1  тис.грн., в основному, за рахунок заборгованості  на  2 економічно-активних підприємствах району: ПрАТ «ХАРКІВСЬКИЙ «ХЛІБОКОМБІНАТ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ» (4938,1 тис.грн.) та   ПуАТ  «ХЕЛЗ «УКРЕЛЕКТРОМАШ» (1578,0 тис.грн.), питома вага суми заборгованості яких у загальному розмірі заборгованості по району складає 27,3% та  8,7% відповідно.                               .

Також, основними боржниками Московського району м.Харкова з виплати заробітної плати є 3 економічно-неактивних підприємства:  ТОВ «ЗОЛОТИЙ УРОЖАЙ ХАРКІВ» - 14,1% (2553,2 тис.грн.), ДП «ХЕМЗ»- 5,2 % (934,5 тис.грн.) , ДП «НДІ» ХЕМЗ» - 2,5% (456,6 тис.грн.), та 2 підприємства-банкрути: ТОВ «ХЛІБОЗАВОД «САЛТІВСЬКИЙ» - 39,9% (7217,7 тис.грн.), АТВТ «СВЕМОН-ВОСТОК»  - 2,3% (422,0 тис.грн.).

Всі керівники підприємств-боржників попереджені щодо відповідальності за порушення  чинного законодавства України про працю в частині несвоєчасної виплати заробітної плати найманим працівникам.

До Головного управління Держпраці у Харківській області направлено листа заступника начальника Управління-начальника відділу соціально-трудових відносин від  30.05.2018р. № 09-6516 з проханням вжити заходи адміністративного впливу до 4 керівників підприємств-боржників: ПрАТ «ХАРКІВСЬКИЙ «ХЛІБОКОМБІНАТ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ», ТОВ «ХЛІБОЗАВОД «САЛТІВСЬКИЙ», ТОВ «ЗОЛОТИЙ УРОЖАЙ УКРАЇНА», АТВТ «СВЕМОН-ВОСТОК» які не з’явились на засідання робочої групи в травні 2018 року,  про що повідомлено Харківську місцеву прокуратуру № 4.

 

 Заступник начальника Управління-
 начальник  відділу соціально-трудових відносин                             О.М. Лузанова

Печатать
Новости Харькова в твоем смартфоне!
скачать приложение на Google Play скачать приложение на ITunes