Повідомлення

З метою погашення заборгованості з виплати заробітної плати та внесків до Пенсійного Фонду України керівники підприємств-боржників Московського району м.Харкова постійно заслуховуються на засіданнях робочої групи з питань своєчасної сплати податків, виплати заробітної плати, внесення інших обов’язкових платежів, погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій та інших соціальних виплат (далі - робоча група), де звітують про заходи, які вживаються з метою погашення боргів. У cічні 2017 року проведено чергове засідання робочої групи, на якому керівники 4 підприємств – боржників звітували про стан виконання графіків погашення заборгованості з виплати заробітної плати.

Розмір заборгованості з виплати заробітної плати по району станом на 01.02.2017р. склав 5220,6 тис.грн., в основному за рахунок заборгованості на підприємствах - банкрутах ТОВ «МКС», АТВТ «СВЕМОН-ВОСТОК», питома вага суми заборгованості яких у загальному розмірі заборгованості по району складає 40,8% (2128,4 тис.грн.), 18,9 % (984,1 тис.грн.) відповідно.

Також, основними боржниками району з виплати заробітної плати згідно з статистичними даними є економічно-активні підприємства: ПуАТ «ХЕЛЗ»УКРЕЛЕКТРОМАШ» -13,3 % (692,6 тис.грн.), ПАТ «НДІ»ВЕЛТ»- 4,8 % (251,7 тис.грн.), ДП «НДІ»ХЕМЗ» - 4,7 % (248,9 тис.грн.), та підприємство, відносно якого 24.03.2016р. Господарським судом Харківської області закрито справу про банкрутство, а саме: ДП ХЕМЗ – 17,5 % (914,9 тис.грн.).

Нагадуємо всім керівникам підприємств-боржників, що у разі непогашення заборгованості з виплати заробітної плати, вони можуть бути притягнені до адміністративної або кримінальної відповідальності згідно з чинним законодавством України.

Заступник начальника управління                                                                          Т.М. Куриленко

Печатать
Новости Харькова в твоем смартфоне!
скачать приложение на Google Play скачать приложение на ITunes